ProZero electric Platform

Udvikling

På nuværende tidspunkt er der et stort fokus på at omstille til vedvarende energi og et ønske, både politisk men også samfundsmæssigt, om at anvende grøn energi på tværs af verdens mange transportsystemer. Det er på baggrund af dette, samt et ønske om at moderniserer og, forme den fremtidige moderne maritime industri, skabe værdi for den danske maritime industri at der nu søges at udvikle en moderne, hurtig nuludslips arbejdsbåd.

Dette projekts fundament, er baseret på 3 teknologier, som tilsammen kan bidrage til at understøtte dette ønske og nedbryde de markedsbarrierer der pt. Modarbejder en adoption af hurtige elektriske arbejdsbåde.

Project description

Grundlæggende vil projektet udvikle, teste og demonstrerer, en ny reformerende type hurtigt sejlende elektrisk arbejdsbåd med en operationsradius på 100 sømil som anvender en moderniseret nyudviklet ”one of a kind” hydrofoil teknologi. Ydermere også et stærkt ønske om at udbrede brugen af grøn energi i den maritime sektor., ved direkte at påvirke udviklingen af fremtidens vandbaserede transport infrastruktur.

Ved at anvende tre unikke energieffektive teknologier, vil det være muligt at overkomme denne barrierer og derved sikre, at industrien og det maritime samfund realiserer en hurtigere overgang mod effektiv grøn fremdrift og herved gode miljø og klimamæssige effekter. Ydermere forventes det at denne nye teknologi vil bidrage til øget innovation og konkurrencedygtighed i den danske maritime branche og nye danske arbejdspladser.

Projektidéen opnår dette, helt konkret, ved at udvikle en energieffektiv maritim platform

Projektet vil resultere i en markeds reformerende prototype, som bliver testet i et operationelt miljø med forventelig kommercialisering umiddelbart efter afslutningen af ​​projektet. Alt dette vil bidrage med teknologier som sætter den danske maritime branche forrest i kampen om at forme det grønne moderne maritime marked og fremtidens hurtige elektriske både.

Key figures

Period:
2021 - 2022
Funding year:
2020
Own financial contribution:
1.93 mio. DKK
Grant:
1.58 mio. DKK
Funding rate:
45 %
Project budget:
3.51 mio. DKK

Category

Oprindelig title
ProZero electric Platform
Programme
EUDP
Technology
Energy efficiency
Case no.
DBD-00025

Participants

Tuco Yacht Værft ApS (Main Responsible)
Partners and economy
Partner Subsidy Auto financing
No entries available.

Energiforskning.dk - informationportal for danish energytechnology research- og development programs.

Logo innovationsfonden
Logo for EUDP
Logo for elforsk