Udvikling af et energiværktøj til kunder der er omfattet af energiledelsesordningen for større ejendomme

I projektet udvikles et EDB-baseret energiværktøj beregnet for ejendomme, der er omfattet af ELO-ordningen. Værktøjet skal bidrage til større sammenhæng mellem ELO-ordningen og energirådgivningen og øge ELO-kundens motivation til at foretage energibesparelser
I projektet er der udviklet et web-baseret energiværktøj beregnet for ejendomme, der er omfattet af ELO-ordningen. Værktøjet skal bidrage til større sammenhæng mellem ELO-ordningen og energirådgivningen og øge ELO-kundens motivation til at foretage energibesparelser
Projektbeskrivelse

I projektet udvikles et EDB-baseret energiværktøj beregnet for ejendomme, der er omfattet af ELO-ordningen. Værktøjet skal bidrage til større sammenhæng mellem ELO-ordningen og energirådgivningen og øge ELO-kundens motivation til at foretage energibesparelser

Resultater

Værktøjet EnergiPro er webbaseret (www.energipro.dk) med tilgang via tildelte logins. Det giver mulighed for administration på forskellige niveauer og områder i organisationen med fokus på lige netop de relevante områder, der er nødvendige for den enkelte.

Komponenter på bygningsniveau

Værktøjet samler alle væsentlige bygningsdata og nøgletal. Alle besparelsesforslag samles ét sted og gøres således tilgængelige for nøglepersoner i organisationen. I den enkelte bygning præsenteres typiske energifordelinger for den pågældende bygningskatagori, så værktøjets brugere får overblik over, hvor de med fordel kan målrette den indledende spareindsats.

Udstyrslister

Værktøjet skal give den bygningsansvarlige overblik med en forholdsvis lille indsats. Energiforbrugende udstyr kan inddateres i en udstyrsliste på en måde, der gør det let at pege på, hvad der kan påvirke energiforbruget. Værktøjet skal bl.a. dække følgende energiforbrugende teknologier: Varmeanlæg, ventilation, belysning, kontorudstyr, køle- og fryseanlæg og pumper. På udstyret kan der tilknyttes særlige kendetegn som indikerer, hvor energirigtigt udstyret er, og om der er potentiale for forbedringer.

Logbog

I logbogen er det muligt at registrere ændringer i bygningen, der har indflydelse på energiforbrug. Logbogen vil være et centralt grundlag for drøftelse af historik med rådgiver eller andre i organisationen. Via logbøger bliver det muligt for den energiansvarlige i en offentlig forvaltning at skabe et overblik over udviklingen i de enkelte bygninger.

Rapporter til områder

For at kunne vægte indsatsområder, skal der skabes overblik over energibesparelsespotentialer og investeringsrammer. Opnåede energibesparelser, historik og resultater skal synliggøres. Rapporteringen anvendes til præsentation og motivation overfor såvel organisation, ejer som personale.

Involvering af energirådgiver, rådgiver eller ELO-konsulent

EnergiPro giver eksterne rådgivere flere muligheder, når rådgivningen kan tage udgangspunkt i bygningens historik i logbog, udstyrsliste samt handlingsplan for energibesparelser.

Key figures

Periode:
2003 - 2005
Bevillingsår:
2003
Egen finansiering:
0,41 mio.
Støttebeløb:
0,87 mio.
Støtteprocent:
68 %
Projektbudget:
1,28 mio.

Kategori

Oprindelig title
Udvikling af et energiværktøj til kunder der er omfattet af energiledelsesordningen for større ejendomme
Program
ELFORSK
Fælles overordnet teknologiområde
Energieffektivitet
Journalnummer
ELFORSK 335-050

Deltagere

NRGI Rådgivning A/S (Main Responsible)
Partner og Økonomi
Partner Tilskud Eget bidrag
Horsens kommune

Kontakt

Kontakperson
Bjerg, Jørgen T.
Adresse

Energi Horsens
Bjerrevej 139
DK-8700 Horsens, Denmark
www.energipro.dk
Bjerg, Jørgen T. , 79292929,
Øvr. Partnere: Horsens Kommune

Energiforskning.dk - en fælles informationsportal for energiteknologiske forsknings- og udviklingsprogrammer.

Logo innovationsfonden
Logo for EUDP
Logo for elforsk