PEM stak- og systemudvikling. Del 2

Formålet med projektet er at udvikle næste generation brændselscelleenhed med tilhørende BoP komponener. Første del af projektet blev bevilget og igangsat i 2005 under PSO (FU5402). Dette delprojekt følger planen med design af en ny forbedret 1 kWDC brændselscellestak.
Projektbeskrivelse
Erfaringer med de nuværende brændselscellestakke og systemer har vist, at levetid og effekttæthed er afhængig af stakkens interne og eksterne driftsbetingelser og at MEA og cellekonstruktion, som følge heraf skal afpasses nøje med den tilhørende BoP (eng. Balance-of-Plant) konstruktion. Formålet med projektet er at udvikle næste generation brændselscelleenhed med tilhørende BoP komponener. Første del af projektet blev bevilget og igangsat i 2005 under PSO (FU5402). Dette delprojekt følger planen med design af en ny forbedret 1 kWDC brændselscellestak. Ansøgte projekt omfatter design og konstruktion af et dedikeret system til den i del I udviklede PEM stak, efterfulgt af en afprøvning for anvendelse til kraftvarmeanlælg og som nødstrømsforsyning (UPS, eng. Uninterrupted Power Supply). Samtidig er formålet med projektet gennem udvikling af dedikerede integrerede BoP komponenter, at opnå en prisreduktion på stak og system, således at målsætningerne i 'Road Map' for 2006 og 2008 kan nås. De opnåede resulteter forventes helt eller delvist sener også at kunne anvendes i DMFC og højtemperatur PEM systemer
Resultater

Formålet med projektet var at optimere et 1 kW LT PEM FC baseret system til muKV og UPS. Begge projektpartnere (IRD & Dantherm) har opnået gode resultater. Projektresultaterne for MEA ydeevnen, levetid, og stakpris opfylder de nationale målsætninger defineret i 2008. muKV og UPS systemet konstrueret på basis af den væskekølede stak er succesfuldt afprøvet. (Energi 10)

Key figures

Periode:
2005 - 2009
Bevillingsår:
2005
Egen finansiering:
0,57 mio.
Støttebeløb:
9,82 mio.
Støtteprocent:
95 %
Projektbudget:
10,39 mio.

Kategori

Oprindelig title
PEM stak- og systemudvikling. Del 2
Program
ForskEL
Fælles overordnet teknologiområde
Brint og brændselsceller
Journalnummer
6333

Dokumenter

Deltagere

IRD Fuel Cells A/S (Main Responsible)
Partner og Økonomi
Partner Tilskud Eget bidrag
No entries available.

Kontakt

Kontakperson
Grahl-Madsen, Laila
Adresse
IRD Fuel Cell A/S
Kullinggade 31
DK-5700 Svendborg, Denmark
Grahl-Madsen, Laila , 62800010, lgm@irdl.dk
Øvr. Partnere:

Energiforskning.dk - en fælles informationsportal for energiteknologiske forsknings- og udviklingsprogrammer.

Logo innovationsfonden
Logo for EUDP
Logo for elforsk