Rationel montage og planlægning af solcelleanlæg i tagflader - komponent- og konceptudvikling

Projektets primære formål er at udvikle og dokumentere et koncept for et prisbilligt, fleksibelt, arkitektonisk attraktivt samt teknisk velfungerende tagintegreret solcelleanlæg.
Projektbeskrivelse
Projektets primære formål er at udvikle og dokumentere et koncept for et prisbilligt, fleksibelt, arkitektonisk attraktivt samt teknisk velfungerende tagintegreret solcelleanlæg. Konceptet bygger på en række konkrete ideer for ny elektrisk og mekanisk modulmontage, udsprunget af projektgruppens mangeårige praktiske arbejde med bygningsintegrerede solcelleanlæg. Som et led heri vil der blive udviklet nye termineringmetoder for PV moduler, et område af mere generel interesse for branchen med henblik på billigere modulproduktion. Med udgangspunkt i det udviklede montagekoncept udarbejdes en vejledning til en systematisk planlægningsproces for billiggørelse af tagintegrerede solcelleanlæg. Ansøgerne vurderer, at de nye metoder kan føre til betydelig mere fejlsikre, prisbillige, servicevenlige og æstetiske systemer end dagens standard
Resultater

Der er i projektet udviklet et solcelletag baseret på et modificeret industrielt montagesystem for erhvervsgartnerier. Modulerne er rammeløse solcellemoduler med flere nyskabende detaljer, herunder kontakter på forsiden. Projektet har desuden udarbejdet en guideline for systematisk integration af solceller i byggeprocessen, som vil kunne bruges bredt i byggesektoren. En beregning af omkostningerne viser, at det udviklede koncept for tagmontage har et pris/ydelsesforhold på højde med standard solcelleanlæg, som placeres på stativer, men med en betydelig arkitektonisk gevinst samt besparelser til alternativ tagbeklædning.

Key figures

Periode:
2005 - 2008
Bevillingsår:
2004
Egen finansiering:
0,77 mio.
Støttebeløb:
1,62 mio.
Støtteprocent:
68 %
Projektbudget:
2,39 mio.

Kategori

Oprindelig title
Rationel montage og planlægning af solcelleanlæg i tagflader - komponent- og konceptudvikling
Program
ForskEL
Fælles overordnet teknologiområde
Sol
Journalnummer
5694

Dokumenter

Deltagere

Teknologisk Institut (Main Responsible)
Partner og Økonomi
Partner Tilskud Eget bidrag
No entries available.

Kontakt

Kontakperson
Poulsen, Henrik
Adresse
Teknologisk Institut. Energi
Postboks 141
DK-2630 Taastrup, Denmark
Poulsen, Henrik , 72202430, henrik.poulsen@teknologisk.dk
Øvr. Partnere: Esbensen Rådgivende Ingeniører A/S; Gaia Solar A/S; Caspersen og Krogh A/S; Drivadan A/S

Energiforskning.dk - en fælles informationsportal for energiteknologiske forsknings- og udviklingsprogrammer.

Logo innovationsfonden
Logo for EUDP
Logo for elforsk