IEA ECES Annex: Carnot batterier - Teknologi og perspektiver

Målene i IEA-ECES bilag 36 inkluderer: - oprettelse af en platform for vidensudveksling mellem eksperter fra både industri og akademi. - mapping af de vigtigste Carnot Batteries teknologier og applikationer. - at definere teknologisk anvendelse på markedet og identificere de tjenester, der skal/kan leveres af Carnot Batteries. - informér politik og skabe et grundlag for korrekte regler.

Projektbeskrivelse

Fokusset i det kommende IEA ECES (Energibesparelser gennem energilagring) Annex 36 er på Carnot-batteriteknologi, der kan betragtes som en lagringsteknologi for elektricitet.

Carnot-batteriteknologien kan være særligt relevant for fremtidens energisystem i Danmark grundet de geografiske betingelser som ikke muliggør brug af pumpe-vandlagre eller energilagring baseret på komprimeret luft (CAES).

Dette international projekt kan bidrage til at Danmark fastholder sin ledende positionen indenfor smarte energiløsninger, finder nye måder at integrere høje andele af fluktuerende vedvarende energi i energisystemerne, styrke sin vidensbase om energilagring og få et indblik i hvordan udenlandske energisystemer kan forventes at udvikle sig på kort og lang sigt. På denne måde vil Danmark få muligheden for at forbedre og effektivisere dets eget energisystem samtidig med at der genereres muligheder for at eksportere viden om energisystemløsninger og komponenter til andre lande.

De danske bidrag til det kommende IEA ECES Annex vil hovedsageligt bestå i vurdering af komponenter og teknologi til mulig brug i Carnot batterier og i energisystemanalyse af forskellige Carnot batterikoncepter i lokalt energisystemperspektiv og i et nationalt energisystemperspektiv for at vurdere potentialerne og perspektiverne i fremtidig implementering af Carnot batterier.

Key figures

Periode:
2020 - 2023
Bevillingsår:
2019
Egen finansiering:
0,78 mio.
Støttebeløb:
1,58 mio.
Støtteprocent:
67 %
Projektbudget:
2,36 mio.

Kategori

Oprindelig title
IEA ECES Annex: Carnot batterier - Teknologi og perspektiver
Program
EUDP
Fælles overordnet teknologiområde
Andet
Projekttype
IEA
Journalnummer
64019-0520

Deltagere

PlanEnergi (Main Responsible)
Partner og Økonomi
Partner Tilskud Eget bidrag
PlanEnergi 0.42 mio. 0.28 mio.
Aalborg Universitet (Fredrik Bajers Vej) 0.40 mio. 0.17 mio.
Danmarks Tekniske Universitet (DTU) 0.33 mio. 0.14 mio.
Danmarks Tekniske Universitet (DTU) 0.42 mio. 0.18 mio.

Kontakt

Kontakperson
Magda Kowalska
Adresse

Jyllandsgade 1,
9520 Skørping
Tlf.: +45 9682 0400 
Telefax: +45 9839 2498

Energiforskning.dk - en fælles informationsportal for energiteknologiske forsknings- og udviklingsprogrammer.

Logo innovationsfonden
Logo for EUDP
Logo for elforsk