Mobil montageenhed for vindmølletårn

Der er konstrueret en Mobile Assembly Unit, som kan sikre montagen af segmenttårne på stedet, på rationel og sikker vis. På basis af udviklingsarbejdet er der produceret 8 Mobile Assembly Units, som muliggør rejsning af op til 3 hele tårne pr. uge.
Projektbeskrivelse

Formålet med dette projekt er i henhold til udviklingen og demonstrationen af en Mobile Assembly Unit [MAU], der er en vigtig del af Next Generation Wind Turbine Tower konceptet. Målsætningen er at demonstrere at MAU'en er mobil, let at opstille og nedtage, hvilket gør det muligt at den kan transporteres og anvendes på forskellige vindmølle lokaliteter verden over. Målet er at det ved hjælp af MAU'en skal the være muligt at opstille et 100 meters tårn på maksimum 2 dage. Next Generation Wind Turbine Tower konceptet består af MAU'en og et nyt innovativt vindmølle tårn. Vindmølle tårnet består af adskillige tårn elementer monteret ovenpå hinanden, hvor hvert element består af et antal stål elementer, som boltes sammen på opstillingslokaliteten af MAU'en. I foråret 2011 vil udviklingen af MAU'en begynde, hvilket senere i 2011 vil resultere i en prototype i fuld skala. En vellykket udvikling og demonstration af MAU'en er en forudsætning for succesen af hele Next Generation Wind Turbine Tower konceptet

Resultater

Udover Mobile Assembly Unit har vi udviklet en stationær Montage Unit ti samling af den øverste tårnsektion. Denne ene unit muliggør ligeledes montage af op til 3 hele tårne pr. uge. Endelig er der blevet foretaget et forstudieprojekt til brug for robotter til spænding af bolte. Det forventes, at basisideerne fra dette projekt kan implementeres inden for det nærmeste år i en automatiseret  enhed til spænding af bolte. Målet har været at blive i stand til at opføre højere vindmøller, som kan producere elektricitet til en pris ca. 20-25% lavere pr. kilowatt end nuværende normale prisniveau for tilsvarende møller med 80 meter tårne. Med reduktion i vindenergi-produktionsomkostninger forventes det, at vindkraft relativt vil styrkes over for fossile brændstoffer og hermed afledt betyde lavere CO2. De højere tårne muliggør opstilling i skovområder uden i dag kendte gener for naboer til vindmøller, der opstilles i det åbne landskab.

Key figures

Periode:
2011 - 2012
Bevillingsår:
2011
Egen finansiering:
3,24 mio.
Støttebeløb:
2,50 mio.
Støtteprocent:
44 %
Projektbudget:
5,75 mio.

Kategori

Oprindelig title
Mobil montage enhed for vindmølle tårn
Program
EUDP
Fælles overordnet teknologiområde
Vind
Projekttype
Udvikling
Journalnummer
64011-0005

Dokumenter

Deltagere

ANDRESEN TOWERS A/S (Main Responsible)
Partner og Økonomi
Partner Tilskud Eget bidrag
IB ANDRESEN INDUSTRI A/S 1.89 mio. 2.84 mio.
2C A/S 0.61 mio. 0.41 mio.

Kontakt

Kontakperson
Andresen, Tom
Adresse

Ib Andresen Industri A/S
Industrivej 12-20
DK-5550 Langeskov
www.iai.dk
Andresen, Tom , 63382222, iai@iai.dk
Øvr. Partnere: 2C A/S

Energiforskning.dk - en fælles informationsportal for energiteknologiske forsknings- og udviklingsprogrammer.

Logo innovationsfonden
Logo for EUDP
Logo for elforsk