Radar styring af lysafmærkning på det nationale test center i Østerild

Projektets formål er at teste, verificere og dokumentere radarstyringsinstallationen og derigennem definere minimumskravene til et sådant system. Desuden skal projektet undersøge konsekvenserne af indførelsen af den radarstyrede lysafmærkning ved at udføre evalueringer i nærmiljøet omkring Østerild.
Formålet med projektet har været at teste, verificere og dokumentere anvendelse af radarstyringsinstallation af advarselslysene, på vindmøller, til flytrafikken. Systemet er testet på vindmøller i Østerild, og på baggrund heraf er der udarbejdet generiske systemkrav, der kan danne grundlag for et dansk regelsæt på området.
Projektbeskrivelse
Derudover er virkningerne af indførelsen af de radarstyrede markeringslys undersøgt. Dette er gjort ved at foretage undersøgelser med beboere i lokalsamfundet, før og efter installationen af radaren på testcenteret i Østerild. Resultatet af den tekniske evaluering har verificeret løsningen og givet øget systemforståelse.
Resultatet af evalueringen af de sociale konsekvenser viser en generel forbedring på de fleste af de undersøgte emner, der afhjælper lysforurening omkring test centeret. Derudover er der blevet identificeret hovedanbefalinger til kommunikationsmetodik ved etablering af OLC-løsninger i nærmiljøet.
Resultater

Formålet med CORAL-projektet har været først at evaluere den tekniske radarstyring af hindringslyset i Østerild, og på baggrund heraf udarbejde generiske systemkrav, der kan danne grundlag for et dansk regelsæt på området. Dernæst at undersøge virkningerne af indførelsen af radarstyret markeringslys på lokale beboere ved at foretage undersøgelser i lokalsamfundet før og efter installationen af radaren på testcenteret i Østerild.

Resultatet af den tekniske evaluering har verificeret løsningen og givet solid systemforståelse, der muliggør formulering af udkast til et dansk regelsæt for OLC systemer.

Resultatet af evalueringen af de sociale konsekvenser viser en generel forbedring på de fleste af de undersøgte emner, der afhjælper lysforurening omkring test centeret, dog uden at de statistiske data er repræsentative. Derudover er der blevet identificeret hovedanbefalinger til kommunikationsmetodik ved etablering af OLC-løsninger i nærmiljøet.

Key figures

Periode:
2015 - 2018
Bevillingsår:
2014
Egen finansiering:
2,71 mio.
Støttebeløb:
4,16 mio.
Støtteprocent:
61 %
Projektbudget:
6,87 mio.

Kategori

Program
EUDP
Fælles overordnet teknologiområde
Vind
Projekttype
Forskning
Journalnummer
64014-0563

Dokumenter

Deltagere

Terma A/S (Main Responsible)
Partner og Økonomi
Partner Tilskud Eget bidrag
Terma A/S 1.62 mio. 2.43 mio.
Danmarks Tekniske Universitet (DTU) 2.00 mio. 0.22 mio.
Aalborg Universitet (Fredrik Bajers Vej) 0.54 mio. 0.06 mio.

Energiforskning.dk - en fælles informationsportal for energiteknologiske forsknings- og udviklingsprogrammer.

Logo innovationsfonden
Logo for EUDP
Logo for elforsk