Bygnings Adapteret Sol Energi

Udvikling

Formålet er ar udvikle en priseffektiv højtydende BIPV løsning, der kan skræddersyes til unikke bygningskrav, med fokus på etage ejendomme i bymiljø. En supplerende forretningsmodel vil blive udviklet sideløbende for at sikre behovsopfyldelse hos slutkunden, samt skabe services til interessenter i værdikæden, som muliggør og styrker markedet.

Projektbeskrivelse

Målet med dette projekt er at adressere det store potentiale for integration af solenergi i høj og tæt bebyggelse, ved at bruge København som demonstrations område for en ny innovativ og omkostnings effektive BIPV systemløsninger. Den udviklede løsning vil kunne tilbyde bygningsejerne; 1) Et overblik over PV potentialet, som klarlægger mulighederne for æstetik, giver et økonomisk perspektiv, skaber et overblik over multifunktionalitet og integrations mulighederne – som i sidste ende er baggrunden for et solidt beslutningsgrundlag for investering i solceller. 2) En billigere og mere omkostningseffektiv PV-løsning, med reducerede omkostninger til system-processer (BoS) og en forretningsmodel til den specifikke bygningsejer af enten; boligforeninger, kontorbygninger eller offentlige bygninger, som, i høj grad, kan skabe skræddersyede løsninger, som medfører bedre investeringer i relation til æstetik og økonomi. Produkterne på markedet for BIPV, i Danmark, har og kan på nuværende tidspunkt kategoriseres ved en begrænset mængde af turnkey løsninger og få med komplet kundetilpassede løsninger. Flere faktorer har været barrierer for at få accepteret og brugt BIPV løsninger generelt. Hertil kan nævnes, højere produktionsomkostninger, udfordrende at integrere i eksisterende byggerier, mangel på information og redskaber som kan hjælpe arkitekter og ingeniører til at sælge idéen om BIVP.

Resultater

Formålet med projektet var at udvikle en priseffektivt højtydende BIPV løsning, der kan skræddersyes til unikke bygningskrav, med fokus på etage ejendomme i bymiljøet.

Projektets resultat er en ny integreret solcelleløsning, der kan erstatte et traditionelt rødt tegltag helt eller delvist – alt afhængig af kundernes behov. PV-paneler og supplerende tagplader fra Steni® har samme størrelse og monteres efter de samme principper.

Der er formået at skabe en priseffektiv BIPV-løsning, der gør det muligt for kunder og ejere af bygninger med røde tegltage at installere solenergi på områder helt eller delvist begrænset til solceller på grund af æstetik og bevaringsmæssige forhold.

Key figures

Periode:
2013 - 2016
Bevillingsår:
2013
Egen finansiering:
3,38 mio.
Støttebeløb:
3,37 mio.
Støtteprocent:
50 %
Projektbudget:
6,75 mio.

Kategori

Oprindelig title
Bygnings Adapteret Sol Energi
Program
EUDP
Fælles overordnet teknologiområde
Sol
Journalnummer
1936-0008

Dokumenter

Deltagere

GAIA SOLAR A/S (Main Responsible)
Partner og Økonomi
Partner Tilskud Eget bidrag
GAIA SOLAR A/S 1.29 mio. 0.96 mio.
Kirt Thomsen ApS 0.46 mio. 0.47 mio.
Københavns ejendomme 0.11 mio. 0.19 mio.
KRYDSRUM ApS 0.50 mio. 0.50 mio.
Cenergia Energy Consultants 0.29 mio. 0.29 mio.
ENEMÆRKE & PETERSEN A/S 0.19 mio. 0.28 mio.
KUBEN MANAGEMENT A/S 0.08 mio. 0.08 mio.
Solar City Copenhagen 0.20 mio. 0.20 mio.
HSHANSEN A/S 0.18 mio. 0.28 mio.
Monier Roofing 0.09 mio. 0.14 mio.

Energiforskning.dk - en fælles informationsportal for energiteknologiske forsknings- og udviklingsprogrammer.

Logo innovationsfonden
Logo for EUDP
Logo for elforsk